Γνωριμία με τον μοντέρνο Ινδικό χορό Bollywood


Με χαρά σας προσκαλούμε στο μάθημα γνωριμίας με τον μοντέρνο Ινδικό χορό Bollywood, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, στον Πολυχώρο Τέχνης & Έκφρασης +αίσθημα, ΑΘηνάς 30, μετρό Μοναστηράκι.

Η Lucrecia Φουρναράκου, καταξιωμένη δασκάλα στον είδος της, θα μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ινδικού χορού!!

Ο χορός Bollywood είναι το τέλειο μείγμα κλασικών χορών της Ινδίας όπως Kathak και Bharata Natyam ,συνδυασμένων με φολκλορικούς χορούς της χώρας, latin , Οριεντάλ και άλλα είδη χορού. Η θεατρικότητα είναι απαραίτητη αφού ζωντανεύουμε τα τραγούδια που χορεύουμε μέσα από την κίνησή μας.

Το μάθημα απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου!!

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ
Διάρκεια μαθήματος : 90 λεπτά.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6946 105520.

H Lucrecia Φουρναράκου είναι δασκάλα, χορογράφος και χορεύτρια μοντέρνου Ινδικού Χορού BOLLYWOOD.
Έχει ολοκληρώσει εντατική εκπαίδευση στο Νέο Δελχί της Ινδίας σε κλασικό, μοντέρνο στυλ χορού Bollywood και Bhangra (φοκλορικός χορός).

Είναι η πρώτη δασκάλα Βollywood που έφερε το συγκεκριμένο είδος χορού στην Ελλάδα διδάσκοντας το σε σχολές χορού με τακτικά εβδομαδιαία μαθήματα, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι το 2010.
Τον Απρίλιο του 2013, οργάνωσε το πρώτο bollywood flash mob στην χώρα, με συμμετοχή 100 χορευτών, γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα χορού.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου εργαζομένων χορευτών-τριών Πολυπολιτισμικών χορών (ως εκπρόσωπος του μοντέρνου Ινδικού χορού), μέλος του CID UNESCO (international dance council) και μέλος της Έλληνο-ινδικής εταιρείας πολιτισμού και ανάπτυξης.

Παραδίδει σεμινάρια χορού εντός και εκτός Αθηνών.

Το 2011 ίδρυσε την πρώτη χορευτική ομάδα Bollywood στην Ελλάδα “Ganesha”, η οποία αποτελείται από εναλλασσόμενους επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές με σκοπό την διάδοση του Ινδικού χορού. Εμφανίσεις τους έχουν πραγματοποιηθεί σε φεστιβάλ χορού, μουσικές σκηνές, τηλεοπτικά κανάλια και πολυάριθμες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α
Παρακολουθεί μαθήματα κλασικού ινδικού χορού Bharata Natyam επί σειρά ετών. Εμπλουτίζει τις γνώσεις της στον ινδικό χορό και με μαθήματα κλασικού ινδικού χορoύ Kathak. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά αλλά και επαγγελματικά με πολλά είδη χορού όπως κλασικό μπαλέτο, μοντέρνο, contemporary, παραδοσιακούς χορούς Ελλάδας, Ρωσίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Latin, Rueda Cazino, Αργεντίνικο Τάγκο, Κινέζικο χορό με βεντάλιες, Οριεντάλ. Εχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει παιδικές ερασιτεχνικές χοροθεατρικές παραστάσεις επι σειρά ετών.