Η αρπαγή της Περσεφόνης – Μουσική Παράσταση με τους ΣΑΟΣ !


Σας προσκαλούμε την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 20.30, στην μουσική παράσταση των SAOS «Η απαγωγή της Περσεφόνης» , στον Πολυχώρο Τέχνης & Έκφρασης +αίσθημα, Αθηνάς 30, μετρό Μοναστηράκι.

Το συγκρότημα SAOS, δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015, από τον συνθέτη Ηφαιστίωνα Βαξεβανέρη και αποτελεί καινοτομία στη Μουσική Βιομηχανία.

Η καινοτομία του συγκροτήματος SAOS είναι ότι για πρώτη φορά προσθέτει Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική με Έντεχνο ύφος σε Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Οι μουσικές και τα τραγούδια του SAOS είναι ενδεδυμένα με Τσέλο, Γκάιντα, Πνευστά ,Κιθάρα, Λαούτο, Σάζι, κρητική Λύρα, Νταούλι, Τουμπερλέκι, Μπεντίρ, Στάμνα, Αρχαία Λύρα, και δύο Φωνές , σε συνδυασμό με Ελληνικό παραδοσιακό ήχο. Για πρώτη φορά η παραδοσιακή μουσική και οι παραδοσιακοί ρυθμοί της Κρήτης, της Θράκης, του Πόντου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Ανατολικής Ελλάδας, συναντώνται με Αρχαίες Κλίμακες, Αρχαίο Στίχο και με κορυφαίους Έλληνες δεξιοτέχνες.
Η μουσική παράσταση «Ομηρικός Ύμνος στη Δήμητρα» ή «Η απαγωγή της Περσεφόνης» ουσιαστικά παρουσιάζει το αυθεντικό αρχαίο κείμενο του Ομήρου, μελοποιημένο με την παραδοσιακή μουσική του εξαμελούς συγκροτήματος SAOS .

Η μουσική του συγκροτήματος SAOS δεν αποτελεί μόνο μια πολιτιστική προσφορά, είναι επίσης ένα εργαλείο διδασκαλίας, δεδομένου ότι βοηθά στην εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών με τον πιο ευχάριστο τρόπο, εφόσον ενσωματώνει ένα σημαντικό μέρος της Ελληνικής Μυθολογίας και Φιλοσοφίας που ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους με τις έννοιες και τα σύμβολα από τους πνευματικούς ρυθμούς των Αρχαίων.

Στη συναυλία, χρησιμοποιούμε σύστημα υποτιτλισμού στα Ελληνικά, προκειμένου να γίνει κατανοητό από όλους.

Βαξεβανερης Ηφαιστιωνας – συνθέτης/ κιθάρα/ φωνή
Έλενα Μιχαήλ – φωνή
Γιώργος Νικας – Γκαιντα /φλογέρα /αρχαία λύρα πανδουρα
Αλέξανδρος Χαραλάμπους – τσέλο
Καλλιόπη Βασιλείου – κρητική λύρα
Νίκος Νταρυλας- παραδοσιακά και άλλα Κρουστά

Γενική είσοδος : 10 ευρώ

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 6946 105520.

Ώρα έναρξης 20.30

Πολυχώρος +αίσθημα, Αθηνάς 30, μετρό Μοναστηράκι